Trestný čin pomluvy ze strany novinářů

Stalo se zvyklostí, že v českém, jako mainstreamovém mediálním prostoru, jsou označovány články od různých autorů jako dezinformační nebo konspirační.

Někdo napíše článek, ve kterém uvede 1000 faktů a názorů, a poté nějaký novinář „bezmozkovec“, označí tento článek za dezinformační nebo konspirační, aniž by uvedl, byť jen jeden argument nebo důkaz o tom, která informace v článku je nepřesná, zkreslující nebo lživá.

Samozřejmě že nic nezpochybní, protože ani nemají co. Rozumný člověk umí posoudit s čím v článku souhlasí nebo na co má jiný názor. Také se určité informace mohou ukázat jako pravdivé až postupem času, kdy pravda vyjde navenek.

Takto si novinář myslí, že je kryt před tím, že někdo poukáže na to, v čem autora obvinil ze lži neoprávněně. Krytý je, ale jen před čtenářem, který je stejný hlupák a padouch jako on sám.

Tyto papoušky se snaží dehonestovat a umlčet lidi, co přinášejí jiné informace než ty lži, které šíří oni.

Trestní čin pomluvy:

Podle § 184 Tr. zák. když někdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-