Bůh dal kněžím moc

Co Bůh spojil, nikdo nerozpojí. Co Bůh dá, nikdo neodnímá. Jedině On sám.

Kněz je zástupcem Boha na zemi. Požehnal mu a svěřil vykonávání důležitých úkolů. Je pod Jeho ochranou. Nikdo se nemůže stavět mezi kněze a Boha.

Bůh může knězi moc odejmout nebo se jí kněz může vzdát.

Kromě svátostí eucharistie, křtu, biřmování, manželství, pokání, jsou to slova útěchy, povzbuzení a množství jiných obřadů, úkonů a úkolů.

Podle mě je tím nejdůležitějším posláním zprostředkování Božího slova. Toho, co Bůh chce lidem říci, poradit a naučit je. Víra, jsou Boží slova zapsána do srdce.

Bůh ke každému promlouvá, ale člověku blízkým hlasem to realizuje kněz. Proto by kázání mělo být autentické, na základě momentální inspirace. Ne čtené a někým jiným napsané. Kněz si kázání připravuje a to, že si zapíše hlavní myšlenky, je normální a přirozené.

Duch vašeho Otce bude mluvit za vás.

Odpouštění hříchů je velmi důležité a zbavuje duši člověka od přítěží, které ho svazují a brání mu v rozvoji. Člověk zatížený hříchem, je jakoby zamotaný do pavučin a čím je jich více, tím je jeho pohyb omezenější až dochází k úplné paralýze. Projevem mohou být psychické poruchy, zdravotní problémy, zhoršené mezilidské vztahy čili celkově zhoršené životní podmínky.

Proto, aby nedocházelo k opakování stejných chyb nebo k jejich nevědomému vytváření, je potřebná již zmíněná osvěta a silná kázání, která lidi vyzbrojí potřebnými vědomostmi a informacemi. Člověk si musí být vědom pravidel, neboť jinak se stane, že si sám sobě ubližuje, seká si do vlastní ruky a diví se, proč ho to bolí. Svět taje v trápeních, ale nad tím, že si je lidé vytvářejí sami, se nikdo nezamyslí?

Hřích je chyba, kterou vytváří nevědomí člověk proti Bohům stanoveným pravidlům fungování systému.

Dodržování desatera Božích přikázání by znamenalo změnu o 180 stupňů. Na začátku je člověk plní s vědomím sankcí, ale postupně se to stane pro něj samozřejmostí, až se z povinnosti stane láska k bližnímu.

Bůh vás pověřil a vyzbrojil. Je na vás, jestli to uplatníte nebo si to necháte vzít.

Nic cennějšího od nikoho nedostanete.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-