Délka života člověka

Prozřetelnost, předurčení a svobodná vůle.

Maximální délka života je člověku předem stanovena. Vyplývá z prozřetelnosti a předurčenosti. Život člověka je na základě prozřetelnosti, zasazen do kontextu života jiných lidí a plní určitý úkol čili předurčenost.

Boží prozřetelnost je nejvyšší inteligence, která řídí život ve vesmíru. Všechno, co vnímáme, ale ještě více věcí, které i nevnímáme, jsou život. Dokonalost včelího úlu nebo mraveniště, ale také kámen je živý organismus. Tato prozřetelnost dává vše do dokonalého souladu a každý prvek v této existenci má svoji předurčenost, včetně člověka.

Předem stanovenou délku života si nemůžeme prodloužit, jedině zkrátit a na to má vliv svobodná vůle. Zkrácení života přímo úměrně souvisí s životním stylem a chováním. Cigarety, alkohol, drogy, škodlivá strava, hazardování se zdravím, hněv, nenávist a řada jiných negativních faktorů, kterými si umíme pomoci do hrobu.

Pokud člověk zemře na jakoukoli nemoc, tak příčina nemoci tkví z určité části v předurčenosti a ve zbytku je výsledkem svobodné vůle.

Nemůžeme proto soudit kohokoli podle toho, jak dlouho žil, na jakou nemoc nebo úraz zemřel. Určitě, že vnímáme lidi kolem sebe a pozorujeme jejich způsob života, z čehož si umíme vzít příklad nebo ponaučení, ale nemůžeme z toho vyvozovat závěry a konstatovat, že to, a to se stalo proto neboť. Lidé svým chováním nastavují ostatním také zrcadlo, čímž jim pomáhají k jejich nápravě.

Jediný případ, kdy je odchod čistě výsledkem svobodné vůle je sebevražda, která určitě není předurčena v osudovém plánu a má fatální následky na další existenci.

Jistě se mnozí ptají, že proč se délka života jednotlivých lidí liší. Proč někdo zemře jako malé dítě v těžkých podmínkách a někdo má pohádkový život a dožije se vysokého věku.

Člověk je součást celku a jeho podstata není ohraničena časem. Prostě existuje. Tato jeho existence zahrnuje všechno. Prožívá všechny možné situace a podmínky a tím se postupně zdokonaluje a stává celistvým.

V konečném důsledku není nikdo o nic ukrácen. Ukrátit se může o něco člověk jen sám, pokud současný moment neprožívá s maximální pozorností, odmítá svou předurčenost čili odmítá žít svůj jedinečný život.

Někdo prožije za rok víc, než jiný za sto.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-