Legenda o duhovém náčelníkovi

Na divokých, širých stepích, kdysi dávno žily svorně čtyři indiánské kmeny. Čaputiové, Rakevšané, Progrešané a Vatingové. Jejich území byla obklopena rozsáhlými, úrodnými Zelenskými pláněmi, kterých se chtěli jednoho dne zmocnit.

 
Vedl je starý zkušený náčelník a šaman Nekonečná Duha z kmene Vatingů. Jméno dostal od svého strýce Divokého Kozla, protože už od malička snil o tom, že svět promění v jednu velkou duhu.
 
Živili se převážně lesními plody a lovením okolních kmenů. Rakevšané, odvážní bojovníci, kteří trénovali hlavně na členech vlastního kmene. Příkladem pro ostatní byl Naďolez. Nebylo místo nebo díra, do které by nedokázal vlézt. Jejich amulet, Fialová sova s dokonale zastřiženým peřím vyrobená ze sádry, vypadala skoro jako živá.
 
Čaputiové citlivě vnímali odkud by mohli mít co největší prospěch a jak co nejlépe poškodit domácího nepřítele. Byli to oblíbenci náčelníka.
 
Vatingové vyučovali teorii jak správně žít, aby sami podle toho nežili.
 
Progrešané se pro své nadání a ušlechtilý původ věnovali humanitním vědám a všemu, co by jiné kmeny nezvládli. Probarvovaly trávníky, stromy sázely opačně a toky řek orientovaly proti proudu. Uznejte, že toto každý nedokáže.
 
Každý rok pořádali oblíbené hry s názvem vylez si pro svou funkci. Vítězem byl ten udatný bojovník, který po hlavách soukmenovců vylezl co nejvýše.
 
A tak spolu živořili, dokud na ně všichni nezapomněli.
 

Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-