Ochránci lidských práv, nebo cynická banda?

Na Slovensku stačí, když si dají dva v hospodě do zubů a už je kolem toho humbuk. Rasismus, nedodržování lidských práv, diskriminace. Jako národ jsme označováni za čisté, nekulturní zlo. Ihned nastoupí ze zahraničí placení, „nezištní a spravedliví“ aktivisté a nenechají na nás ani nitku suchou.

A kdyby jeden z těch rváčů, byl nedej Bože trochu víc opálený, nebo by měl růžové tričko, tak to by už bylo dost i na titulní stranu v New York Times. Lidskoprávní ochránci by se seřadili do jednoho štrůdlu a zahájili pochod spravedlivých a upřímně rozhořčených občanů, jejichž násilí je nenechá klidné.

Každý Slovák by dostal předvolání z Haagského mezinárodního soudu k výslechu, kde by nás prolustrovali, vypláchli nám mozek a měsíc bychom museli bouchat hlavou o zeď, sypat si popel na hlavu a kát se za naše hříchy.

Ale když někde jinde na světě, někdo vraždí a znásilňuje civilisty, nebo dokonce kobercovými nálety bombarduje celé obytné čtvrti, raketami odpaluje bloky bytovek, nemocnic nebo škol, tak najednou je ticho. Ochránci lidských zpráv ztichli a zarytě mlčí. Skryli se?

Takže lidská práva se chrání jen tam, kde z toho něco kápne. Když je třeba nějaký národ držet pod krkem, aby poslouchal a bez vlastního názoru dělal to, co mu přikáží. A zase jiné národy mohou ve jménu „ochrany lidských práv“ vraždit děti po tisících, krást území a jiné vystěhovat nebo natlačit na malé území jako sardinky do konzervy. Představitelé Izraele se dnes netají, že je chtějí z domovů vystěhovat. Chtějí jim ukrást i zbytky území, která jim zůstala a na kterých žijí v bídných podmínkách. Zastavily jim dodávky pitné vody i humanitární pomoci. Civilní obyvatelstvo vraždí těžkými zbraněmi, letadly, bombardováním, tanky, raketami. Izrael dělá zlobu a vraždí civilní obyvatelstvo od jeho vzniku. S tímto souhlasíte? To jste nevěděli?

Hamás zaútočil na Izrael? Poté, co šla celá pohraniční stráž k obědu, nechali náhodou otevřenou bránu na plotě, tak právě tehdy, shodou okolností, přiběhli bojovníci Hamasu a udělali nečekaný útok. Buldozerem zbourali plot. Jste normální? Tomu věříte? Zkuste se přiblížit k hranici Izraele s fotoaparátem na sto metrů a nějaký neonacista vám odstřelí hlavu ani nebudete vědět odkud. Buldozer? Jeden dron a buldozer zmizí v desetimetrovém kráteru. Přes tu hranici neprojde ani myš.

Pokud někdo řekne, že Izrael má právo na obranu tím, že bombarduje děti a trhá je na kusy, tak má propilý mozek nebo nemá mozek žádný.

Faleš, farizejství, vypočítavost, bezcitnost, hloupost.

Jaké zástavy vyvěsíte na ty vaše instituce? Izraelské, palestinské, americké, ukrajinské? Vyvěste tam za každé zabité dítě jednu černou vlajku.

Toto není spravedlnost ani soucit, ale tragikomedie nebo fraška, hraná podle scénáře, který papouškujete jako v divadle za honorář. V reálném životě jde o život. To není představení, po kterém si sundáte masky dolů. Mrtví jsou skutečně mrtví.

Nezvedá se vám žaludek při pohledu do zrcadla?

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-