Pan Orbán jen blafuje

Nejprve nás chtěl ošálit šálou a nově se odtrhl s utrženými územími.

Po období tisíciletého vládnutí Slovanů jsme je pustili na chvilku ke kormidlu a trochu jim z toho stoupla sláva do hlavy. Jak se říká, podáš prst a vezmou ti celou ruku. Nebo, za dobrotu na žebrotu.

Neschopnost Rakousko-Uherska vládnout a rozvíjet svěřené území způsobila krizi, jejímž vyvrcholením byla tragická a katastrofální první světová válka.

Na základě nově vzniklých podmínek došlo k přerozdělení území a vzniku států, které nejlépe odpovídaly potřebám a vývoji jednotlivých národů. Správa území a vedení obyvatelstva není určena pro něčí pocit moci a uspokojování ega, ale slouží pro duchovní rozvoj a vše co je s ním spojeno. O tomto uspořádání se rozhoduje někde jinde a vzpomínat na staré časy, je jako snít o návratu dinosaurů.

Národnostní otázka bývala vždy dobrým tématem k překrytí vnitropolitických nebo ekonomických problémů. Jenže už při vyšší vyspělosti občanů se účinek zeslabuje a řekl bych, že toto už není pro nikoho téma, dokonce ani pro fotbalové fanoušky.

Tyto regionální legrace pana Orbána by měly odpoutat pozornost od věcí, které nezvládl nebo neřešil.

Na jedné straně se Maďaři jeví jako černá ovce Evropy, neboť blokují a bojkotují mnohé nemocné trendy, ale na druhé straně si myslím, že cíle byly postaveny ještě výše a ty se nenaplnily. Na základě svého temperamentu a horkokrevnosti, což je něco, jako když máš “csípős paprika“ v krvi, mohli toho dosáhnout ještě víc. Bylo potřeba prosadit a realizovat mnohé reformy a Maďarsko mohlo jít příkladem pro jiné národy. Pan Orbán z mnoha věcí couvl, a proto bylo dosaženo jen částečného výsledku.

Nyní není třeba kazit to dobré, čeho již bylo dosaženo, je potřeba na tom stavět a pokračovat. Situace je vážná, ale není neřešitelná. Kultura starých Evropských národů je v ohrožení, a proto neplýtvejme drahocenným časem a energií, a spojme síly. Tíží nás také bezpečnostní, společenské a ekonomické problémy. Vysoká inflace a vysoké úrokové sazby těžce dolehly na obyvatelstvo.

Síly spojujme a území si respektujme.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-