Plán na záchranu planety: Kráva do každé domácnosti

Ne, nemusíte mi děkovat. Bral jsem to jako občanskou povinnost. Odpovědnost vůči naší modré planetě mi nedala spát, a proto jsem si celé dny a noci lámal hlavu, jak vyřešit tento zapeklitý problém. Oteplování planety, spotřeba materiálu a energií a závislost na nich.

Mám řešení, a ne ledajaké. Multifunkční. Jedenáct much, tedy krav, jednou ranou. Nebudu vás víc napínat, tak pojďme na to.

Výhoda první: Už žádné obaly. Představte si, kolik obalů od mléčných výrobků se ročně vyprodukuje. Miliony tun odpadu na skládkách a v mořích. Znečištěná příroda. Zbytečně spotřebovaný materiál a energie potřebná k jeho výrobě. Cisterny plné pohonných hmot potřebných pro rozvoz, svoz a převoz. Zbytečné chladící boxy v supermarketech. Všechno energie, uhlík. No prostě děs.

Výhoda druhá: Děti poznají, jak vypadá kráva a že mléko se nevyrábí v továrně.

Výhoda třetí: Konečně zjistíme, jak chutná pravé mléko. Nemyslím tu bílou tekutinu, která se prodává v obchodech, ale mléko, skutečné mléko a výrobky z něj.

Výhoda čtvrtá: Potravinová soběstačnost. Taková, jak ji řešili a považovali za normální, naši prarodiče.

Výhoda pátá: Staneme se světovou velmocí v produkci a vývozu hovězího masa. Předběhneme tak země jako Brazílie nebo USA. Alespoň v něčem.

Výhoda šestá: Prdění krav a řešení energetické závislosti. Tento handicap a problém, přeměníme na náš trumf. Zase budeme o krok před nimi. Tentokrát samozřejmě před Rusy. Plyny vycházející ze zadní části těchto roztomilých domácích mazlíčků, budeme zachycovat do sofistikovaně navržených balónů. Rozsah naplnění balonu snadno rozpoznáme podle jeho velikosti. Plyn pak zpracujeme, naplníme do tlakových lahví a následně jej použijeme pro topení a pohon motorových vozidel. Také může sloužit i jako exportní artikl, hlavně do zemí EU. Odpadli jste, co? Ani se vám nedivím. Upozornění: Toto jsem si dal patentovat.

Výhoda sedmá: Řešení nedostatku pohybu obyvatelstva. Ranní a večerní procházky. Mnozí už dnes chodíte ráno či večer na procházky s vašimi čtyřnohými přáteli, tak k nim přibude jeden navíc, je tam toho. Žádný problém.

Výhoda osmá: Sounáležitost a vzájemná výpomoc. Dnes pomůžeš pást a podojit krávu sousedovi ty, a zítra ti to vrátí.

Výhoda devátá: Hnůj. Už žádná umělá hnojiva, ale ekologicky, zdravě a bio. Sklizeň hnoje navrhuji zřídit na parkovištích místních úřadů a magistrátů. V rámci boje proti klimatickým změnám, se rozhodli chodit do práce na kole, takže tyto plochy by zůstaly stejně nevyužité.

Výhoda desátá: Nebudeme muset, alespoň ne v takové míře, sekat louky a pastviny, nebudou jen tak ležet ladem. Opět ušetřené pohonné hmoty, čas i technika. Prostředky budeme moci využít mnohem účelněji. Například nato, že:

               Výhoda jedenáctá: Staneme se opět normální.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-