Pokud byste mohli, jakou náladu si vyberete?

Je něco důležitějšího než dobrá nálada? Říká se, že lepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocný. Ale k čemu vám je bohatství a zdraví, pokud máte permanentně špatnou náladu?

Dobrou náladu vám nikdo nevezme ani nedá. Žádný vnější faktor ji nemůže ovlivnit.

Dobrá nálada nejsou jen chvilkové výbuchy radosti, po kterých přijde mrzutost, skleslost, podrážděnost nebo hněv. Projevem pohody je i vnitřní klid, vyrovnanost a spokojenost. Víme, že všechno je tak, jak má být, a chceme-li něco zlepšit, tak se o to můžeme pousilovat.

Počasí? Když prší, nádhera. Svítí slunce, ještě větší. Pokud je teplo, nemusíš topit, můžeš se jít koupat. Zima? Žádný problém, teplý čaj, kniha, procházka ve sněhu.

Jste nemocní? Zastavte se a popřemýšlejte nad věcmi, na které jste neměli čas. Zkuste přijít na to, jak věci napravit. Řešení vás potěší, zvedne vám náladu.

Malé dítě se těší z každého kroku, který se mu povedl, chce všechno vidět a poznat. Dospělý člověk může být stejný. Také toho zná maličko.

Proč bychom neměli mít dobrou náladu? Kvůli někomu nebo něčemu? Rodině, známým, sousedům nebo snad politikům? Někoho politik přivede do nepříčetnosti a někdo se na něm baví. Myslíte si, že vaše existence závisí na nich? Skutečně? Ani náhodou.

Co nám může pokazit náladu? To, že něco není tak, jak bychom si představovali? Svět je zkažený, ale my jsme v pořádku? Není tomu naopak?

Využijme tento Vánoční čas a zkusme na to přijít. Mohl by to být nejkrásnější Vánoční dárek, jaký jsme kdy obdrželi.

Dobrá nálada je štěstí a naštěstí závisí jen na nás.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-