Premiérova návštěva Ukrajiny? 3-krát N

Nebezpečná. Neužitečná. Nedůstojná.

Vysvětlím proč:

• Nedůstojná. Pro Ukrajince jsme páté, lépe řečeno dvacáté kolo u vozu. Nemají nás za nic. Naši pomoc považují slušně řečeno jako kapku v moři. Promarnili miliardy, tak co jim my můžeme poskytnout? Spolupráci? Oni nespolupracují, jen využívají.

Zakořeněná pýcha, která jde ruku v ruce s hloupostí. Jenže po pýše následuje pád.

• Neužitečná. Ptám se, že k čemu je dobré jednat s lidmi, kteří o ničem nerozhodují a za které táhnou nitky všude jinde, jen ne na Ukrajině? Nestačí nám zkušenost s naší první i poslední dámou? Názory, připomínky, žádosti a stížnosti občanů jí byly ukradeny a cynicky je ignorovala. Bylo to jako házet hrách na zeď nebo jste se mohli házet o zem i vy, ale ona stejně udělala nebo přečetla to, co jí přikázali. Cizí názor přednesla s patosem a tvářila se při tom moudře jako sova Hedvika.

Někdo se učí na vlastních chybách a zkušenostech a jiný je nepoučitelný.

• Nebezpečná. Jít jen tak do země, ze které občas přeletí balistická raketa do sousední a ve které má i prezident pro jistotu sbalené kufry, aby mohl v pravý čas zmizet, mi přijde jako dost přemrštěný smysl pro dobrodružství. Jediný, kdo vám tam může dát jakou takovou záruku bezpečnosti, jsou Američané, respektive ti, co jsou za nimi. Takže o co tady jde? Vždyť dnes je Slovensko pro Ukrajinu bezvýznamná země. To, co my umíme zablokovat, jsme viděli v případě Švédska a jeho vstupu do NATO. Zamíchali jsme nohama a bylo dohlasováno.

• Kromě toho, pokud by někdo chtěl a měl zájem premiéra zlikvidovat, tak více než Ukrajinci by to mohli být ti, kterým překáží na Slovensku. O co jednodušší by to pro ně bylo právě tam.

Takže jít tam je hloupost, snažit se tam něčeho dosáhnout je ještě větší a dostat záruku bezpečnosti od hadů, je kardinální.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-