Prigožin a Utkin by do letadla spolu nesedli

Dopadem této psychologické operace, bude obrovská vlna nevůle ruských obyvatel proti velení čili generálnímu štábu ruské armády, i jiným zrádcům, a opět posílení pozice Putina v očích veřejnosti.

Jedna věc je podpora Putina obyvatelstvem, která je dlouhodobě na vysoké úrovni a druhá, že má stále velký počet nepřátel ve všech řídících strukturách včetně Kremlu.

Pravděpodobné scénáře.
Pokud jsou Prigožin a Utkin opravdu mrtví, tak jsou to tyto čtyři:

  • Naložili je do společného letadla násilím
  • Naložili je do letadla již mrtvé
  • V letadle vůbec nebyli, protože je zlikvidovali už na zemi
  • Sedli do letadla spolu čili zcela přišli o rozum

Podle mě je i dosti vysoká pravděpodobnost, že je to divadlo právě s úmyslem dalšího strategického postupu.

Alternativa, že by celé velení Wagner group sedlo do jednoho letadla, jako když jdou děti ze základní školy na výlet do zoologické zahrady, se mi zdá dost nepravděpodobná. To se mi už více zamlouvá příběh o Karkulce, nebo že wuhanský virus pochází z netopýra. O jejich pohybu má mnoho lidí dobré informace, a v této době, kdy si přes Rusko vesele proletují, poletují ukrajinské drony a v armádě je hromada zrádců a nepřátel, bych to považoval za dost nebezpečný smysl pro dobrodružství.

Celkem bylo na palubě deklarováno 7 pasažérů, tedy velení Wagner, a tři členové posádky. Pokud žijí, tak jejich řídící činnost může probíhat z utajení. Nemyslím, že je nutné, aby Prigožin běhal se samopalem po africké stepi a natáčel hrdinská videa.

Závěr. Velení Wagner group bude probíhat jako dosud a ruská společnost má zase čas přemýšlet nad tím, zda chce být jednotná, udělat si pořádek a bránit vlast, nebo bude snít o růžovém Barbie západě.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-