Psi štěkají a karavana jde dál. Protesty plechových zajíčků

Plechového zajíčka stačí jen klíčkem natáhnout, pustit ho a ten se ihned vydá na pochod a hlasitě při tom bubnuje.

Nemá k tomu žádný racionální důvod, stačí mu impuls od majitele. Někdy je ve skříni odložen i několik let a spokojeně tam čeká na další povel. To, že by mu mohl dům spadnout na hlavu nebo jej zachvátit požár, mu je ukradené. Ani to jim nevadilo, že jsme byli jednou nohou v epicentru jaderného konfliktu.

On je jen jednoúčelový plechový zajíček, který po natažení bubnuje a protestuje, tedy vlastně pochoduje. Kovový strojek s plechovým srdcem. Stačí mu kapka oleje na strojek a kapka na účet.

Nikdy jsem neměl představu, kolik takových zajíčků máme v republice. Teprve teď, když vyšly do ulic. Rozumíte, že až teď? Dosud bylo všechno v pořádku, a proto byli v klidu, neboť jim jejich majitel nedal příkaz. Jejich pán byl nad míru spokojen, protože míra, jakou jsme ztráceli svobodu a půdu pod nohama, byla dostačující.

Vyjdou do ulic a nikdo neví proč. Najdou si nějaký důvod, ale to, že za poslední čtyři roky bylo takových důvodů milion a milionkrát závažnějších, je netankuje.

Korunku té celé frašce dává transparent Fico do basy. To je co za úroveň? Co jste byli čtyři roky v kómatu? Ne pardon nebyly, jen vás nikdo nenatáhl klíčkem. Poté, co se ho snažili dostat do basy už i za domyšlené, vymyšlené a vykonstruované důvody, mi to přijde jako důkaz vaší amorálnosti, nekonečné hlouposti a primitivnosti. Když máte důkazy, tak je vytáhněte a když nemáte, tak se chovejte slušně pokud nejste jen obyčejná lůza.

Kromě toho, že napadáte někoho, kdo jde postavit na nohy toto zbořeniště, které nám zde zanechala předchozí anarchistická skupina, tak co vlastně navrhujete? Jaké máte řešení a koho navrhujete? Leckdo, na koho ukáže majitel klíčku. I když to bude nemastný a neslaný moula, co se neumí vykoktat, ani zopakovat to, co mu nadiktují? Raději ať jde budovat cyklopruhy a já si raději pro jistotu koupím horské kolo.

Ne, určitě se nedá spát na vavřínech. I kdyby se mohlo zdát, že tito kostlivci vypadnutí ze skříně nemají šanci, tak to není radno podceňovat. A blíží se nám prezidentské volby. Bolševická média už začínají lidem masírovat mozky a podsouvat, který by byl lepší kandidát, a který má větší šanci. Ani jeden, kterého tam pasírujete vy plechové hlavy. Bača z Očové je schopnější, slušnější a čestnější než ti vaši.

Nikdo netvrdí, že tato vláda je ideální a bez chyby, ale je to maximum, čeho jsme v současnosti mohli dosáhnout.

Vládu je třeba podporovat, kontrolovat i kritizovat. Ale ne zákeřně jí podrážet nohy.

Je důležité udělat pořádek. Zatím uběhlo málo času, abychom viděli výsledky. Pokud se něco podcení nebo zvítězí politická korektnost, pak přijde zemětřesení, které už může mít mnohem fatálnější následky. Takto se fungovalo dosud. Ruka ruku myje a pak to někoho bohužel stálo život. Ti, kteří věci nedotáhli, přehlíželi, neřešili, podcenili, tolerovali nebo zobchodovali, ať si zpytují svědomí. Třeba rázně, razantně ale spravedlivě.

A už mi jen zbývá na závěr popřát Vám šťastný Nový rok 2024 a také klid od plechových zajíčků.

Poznámka. Největším výrobcem bubnujících plechových zajíčků na světě je firma Soros a syn. Nejnovější model se jmenuje plechová Zuzka s růžovými oušky. Kontakt: steel.rabbit@soros.family.us.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-