Sázka s Bushem o milion

Jednoho dne zvednu telefon a volám Georgeovi. Měl docela dobrou náladu, samozřejmě bez alkoholu a já jsem byl také v pohodě. Hned poté, co jsme jen tak ze zvyku prohodili pár vtipů o Hillary, mu říkám: Ty George, jak se ti podařilo všechny přesvědčit, že to, co odpálilo dvojčata, byla letadla? Vždyť tam z nich nebyly nalezeny žádné trosky. Chápeš? To prostě hlava nebere. Žádné trosky z letadla, ale pas domnělého únosce ležel na ulici nepoškozený. To nevymyslíš.

Vím, že máte běžného občana, hamburgerového konzumenta, dobře zmapovaného. Ale tohle? Vždyť nemohou být přece všichni tak blbí. Statisticky to nevychází. Taková blbost by jen tak někoho nenapadla. Aha, tak to byl tvůj nápad. Hm, tak to by sedělo.

Nakonec strategie je to dobrá. Musíš to tak přitáhnout za vlasy, aby tě nikdo nepodezíral, že jsi to ty vymyslel. Lidé si řeknou: Vždyť tohle se nedá vymyslet, to by nedal dohromady ani největší hňup. A vidíš dal, a prošlo to. Jsi fakt hlava.

Takto si to celé představuji a rekapituluji, zamýšlím se, nějak se to snažím pochopit a na to mi George říká: Ale to byla opravdu letadla. Na chvilku jsem zamrzl, čekal jsem jestli nevybuchne smíchy, ale na druhé straně zůstalo vážné ticho. Říkám mu, neblázni, vždyť já nejsem z FBI. On si však trval na svém. Zde se potvrdilo pořekadlo, že tisíckrát opakovaná lež je pravda.

Ten nápad vyšel od něj. Po delší chvilce dotahování mi navrhl. Pokud nevěříš, tak se vsaďme. O cokoli, i o milion. V Americe máme hromadu takových mrakodrapů na odstřel, a každé druhé letadlo je už i tak na odpis. Dám to na starost Cheneymu. Je v důchodu, nudí se a chybí mu, že už dávno nevyvedl nějakou koninu.

Ty George, beru to. A když tam najdeš můj pas, který do letadla vložím osobně, máš u mě meloun navíc. No a počkej, kdo ho bude řídit. Nech to na mě, zavolám Hillary, Bill bude rád.

Sázka zní jasně. Mrakodrap musí padnout, z letadla se nenajde ani šroub. Jedině můj pas na chodníku.

Jinak je milion let v base tvých.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-