Šibal Fialka se vybarvil. Nebo vlastně ani ne

Pointa jsou prachy.

Obličej má jako figurína z muzea voskových figurín. Zpoza brýlí pomrkávají jeho šibalská očka. Mnoho lidí mu za ledacos možné nadává. Hlavně kvůli životní úrovni a proto, že se chtějí mít lépe. Ale i on se chce mít lépe. On dělá jen to, z čeho má benefity. Tak, jako většina obyvatelů.

Bez kousku citu, empatie a rozumu se dívá na voly, pardon voliče, kteří na něj řvou, přitom by mnozí na jeho místě dělali totéž. Oni v podstatě i dělají totéž, jen na jiném místě, a tedy i v rozsahu, jaký je jim umožněn. Pokud chodí do práce, tak jen proto, že musí, a ostatní lidé jsou pro ně jen zdrojem příjmu. Tak, jako pro Fialku.

Peníze, peníze, peníze.

Proč by měl někdo vystupovat vůči válce? Vždyť je to byznys. Funguje na tom celá struktura ve státě. Lidé ze všech oblastí společenského života. Politika, média, kultura, obchod, školství, zdravotnictví, státní správa. Všechno se vším souvisí. Myslí si, že čím více peněz nateče do státu, tím se bude mít každý lépe. Jeden vydělá na zbraních, jiný na propagandě a všichni si zase u někoho koupí byt, auto, hodinky nebo jim pan doktor něco vybaví. Chápete?

Ale když nebudou spravedliví, tak se lépe mít nebudou. Jakými zbraněmi bojuješ, takovými padneš. Jak se do hory volá, tak se z hory ozývá.

A svědomí? Jaké svědomí? Vždyť před ním si to nějak zdůvodním, někdo mi poskytne důkazy a informace, které potřebuji k zakrytí svého egoismu a bezcitnosti. To, že tam někde umírají lidé? Hledat pravdu? Dejte mi klid, vždyť to mám zdůvodněné.

Ruka ruku myje a každý se vybarvuje.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-