Slovensko ponořeno do šedi a šerednosti

Kdo ho tam noří? Slováci.

Zkuste hádat, co se promítne v hlavě průměrného Slováka, když spatří úspěšného člověka, například v novém, zajímavém a nevšedním autě. Pokud jste tipovali, že ho označí za zloděje a mafiána, tak jste uhodli. Je to ta první věc, co ho napadne, kromě toho, že se mu v hlavě vzbouří ty jediné dvě mozkové buňky, kterými disponuje a zalije jejich vztek a závist.

Co nosí v té sprosté hlavě? Co se mu v ní odehrává? Kdo to ví? Nevadí, když mu zdechne koza, hlavně, že zdechla i sousedovi. Nejlepší by bylo pro něj, kdyby všichni jezdili na šedých, rezavých krabicích. Tehdy by mu bylo nejsnazší na duši.

Netvoříme, nezlepšujeme a nesnažíme se, raději nepřejeme a závidíme, a proto to tady tak šeredně vypadá.

Normálního člověka úspěšní lidé inspirují a pěkné věci jakéhokoli druhu nadchnou. Jsou pro něj motivací. Netvrdím, že je největším štěstím mít všechno na světě, ale každý člověk se může usilovat a o věci, které mu stojí za to, zabojovat. Něco dosáhne a něco ne. Nic se neděje. Nemusí proto zůstat zatrpklý.

Formy a projevy ventilování frustrace jsou rozmanité. Zloděj křičí chyťte zloděje.

Ukázkovým reprezentantem závistivců a hlupáků, je jistý pan Hašek. Jako sportovce jsem ho měl rád a dosáhl v životě excelentní výsledky. Když jsem jako chlapec chodíval na hokej, tak dokonale divákům brnkal na nervy a ti ho častovali urážlivými pokřiky “Hašek-šašek“. Nejsem za takové projevy, ale asi na tom něco bylo. Nyní se tento pán staví do role soudce a rozhoduje, kdo by měl hrát hokej a kdo ne. Nějaké důvody si na to vymyslel.

Ale skutečnost je taková, že hlavním motivem je závist, hloupost a nenávist.

To jsem si pro hlavní postavu odběhl do sousedního Česka, ale vraťme se zpátky domů.

Jak se k moci dostal Matovič?

Krvelačnému lidu slíbil, že pochytá všechny zloděje. Debilem bylo při tom jedno, že pod zloději myslel i lidi, co vydělali poctivě. No, a tak ho zvolili. A co udělal on? Na hulváta nás všechny oholil. Zasloužili jsme si něco jiného? Nezasloužili. Kromě toho, že je to bezcitný hlupák, tak má nos na bezcitné hlupáky. Proč by lidi neoškubal, když jsou nespravedlivá svoloč.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-