Teorie relativní reality

Jak chceme dále žít?

Máte pocit, že tady nic nefunguje, věci se neřeší, společnost stagnuje, lidé melou z posledního a ze setrvačnosti a je jen otázkou času, kdy se to odzrcadlí na jejich zdravotním stavu?

Pokud ano, tak je nejvyšší čas se nad tím zamyslet a zkusit najít řešení na tuto zdánlivě neřešitelnou otázku, dokud není pozdě.

My si určujeme podmínky, v jakých existujeme. Máme-li pocit, že kolem nás panuje nejistota a chaos, tak tento stav pouze odráží náš vnitřní svět. Jsme se vůbec schopni na chvíli zastavit, zhodnotit situaci a nadefinovat jakým směrem pojedeme dál?

Podívejme se na to, jak vypadá informační a názorové pole. Je chaotické a rozbité na šrot. To není náhoda, ale záměr. Záměrně se vytváří situace, kdy se spíše vyzdvihují rozpory a konflikty. Do toho se zamíchávají bulvární hlouposti a dopravní nehody. Naoko se řeší sport a počasí.

Společnost se nesjednocuje na základě společných zájmů, které se týkají většiny jednotlivců. Měli bychom si stanovovat priority. Neměli bychom existovat bez plánů a vizí. Na začátku se vůbec nemusí jednat o nějaké velkolepé projekty.

Problémů k řešení je milion, ale uvedu jeden, který se týká všech. Podívejme se, v jakém stavu jsou chodníky a cesty v našich městech. V některých případech je to katastrofa a hanba. Jsou doslovně v havarijním stavu. To se vážně občané jedné obce nemohou sjednotit a prosadit to, aby vypadali tak, jako v civilizovaném světě? Klademe na to důraz, nebo nám to je jedno, protože jsou na programu důležitější věci? Ale takto můžeme přistupovat ke všemu. K nemocnicím, školám atd...

Ať se jedná o více nebo méně důležitou otázku, úkol, tak je důležité, aby se lidé uměli setkat a najít společné řešení. Sami si odpovězte, že jestli to takhle funguje, a pokud ne, tak proto zde mnohé věci takto podobně vypadají. Ty cesty, které zde máme denně před očima, nám to budou připomínat.

Realitu naší děravé aktivity.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-