Tichý pláč dětí z táborů smrti

Kryješ, obhajuješ nebo podporuješ fašistu? Jsi fašista.

Věřili byste, že v Evropě existuje stát, kde se veřejně uznává a propaguje fašismus, už minimálně více než 20 let? Zdá se vám to nemožné? Měli jsme pocit, že toto téma je ve společnosti uzavřené, vždyť každý náznak fašismu se zdál být okamžitě potírán. Stačilo jen, že jste si nechtěně udělali na tričku flek od zmrzliny podobný hákovému kříži, a ihned jste se ocitli ve světle reflektorů, jestli to náhodou nebyl záměr. A najednou tohle. Potetovaná těla fašistickými symboly, nášivky a jiný materiál propagující fašismus. Fašisté jako národní hrdinové.

Nejde mi to do hlavy, že si toho nikdo nevšiml. Vždyť pokud někdo někde na náměstí, nechtěně šlápl nějakému aktivistovi z neziskové organizace na nohu, tak se tam ihned objevily televizní štáby z celého světa, dokonce až ze samotného velkého New Yorku. Chápete to? Svět je protkán tajnými, bezpečnostními a zpravodajskými službami, které jsou napojeny na média, novináře a politiky. Jsou všude a vědí o všem, včetně organizovaného zločinu.

100 000 000 obětí druhé světové války se v hrobě obrací. Ale tady a teď nikdo ani brvou nehne? Nikdo na to nepoukáže?

Jak se člověk přetvoří na fašistické monstrum? Jak se fašizuje určitá část společnosti? Každý člověk má k tomu jiné předpoklady. Rozhoduje rozum, cit, svědomí, dobrosrdečnost, hněv, záludnost, zloba, zlomyslnost. Těchto faktorů je podstatně více, než jsem uvedl a jejich kombinací vzniká výsledný efekt. Pokud negativa výrazně převáží pozitiva, neblahý výsledek se dostaví. Společnost se pochopitelně skládá z jednotlivců, kteří tvoří její výsledný obraz.

Fašismus je výsledek duchovního úpadku, jeho nejnižší úroveň. Kde absentuje úcta ke stvoření, životu, člověku, společnost je atomizovaná, rodina a rodinný život ztratí pro lidi význam, člověk se odcizí všemu a všem a postupně zvlčí. Čím se to stane? Nedobrou výchovou a nedostatkem kvalitně stráveného času v rodinách, nastavením nesprávných hodnot, nevhodnou nebo žádnou komunikací, nekvalitním vzděláním, vlivem špatných vzorů a autorit, společenského prostředí, způsobu zábavy, kultury, hudby, filmů, zpráv a v neposlední řadě počítačových her a internetu. Záleží také na době, kterou posuzujeme. Určitě jsem nezmínil všechno, ale pokud jednotlivec a společnost tyto prvky, faktory, vlivy a děje zanedbá a nepracuje na nich, tak postupně dojde k vymytí mozku a duchovnímu úpadku.

Z člověka se stává zombie, neboli fašista.

Dalo se to nevidět, daly se nevidět trpké plody tohoto procesu trvajícího desítky let? Bylo je vidět, na světlo pronikaly informace a důkazy, které by měly dát bytost, která si říká člověk, do pozoru.

Když jsme o tom věděli, tak proč jsme mlčeli?

Důkazů bylo mnoho již před více než pěti lety. Byly a jsou jich plné vagóny, jako ty, které svážely lidi do koncentračních táborů. Množství materiálů, svědectví, hrobů i masových hrobů obětí, které zahynuly rukama fašistů, těl dětí, které už nemají strach o sebe.

Dětí, jejichž duše pláčou nad námi.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-