Ukrajina jako udička na grázly

Rusko a jeho bohatství je pro gaunery noční můra od nepaměti. Magnet na kleptomany. Asi to tak pán Bůh chtěl, aby se vydusili ve vlastní šťávě tvořené ze zloby, žluči a závisti.

Chaos na Ukrajině byl již za Sovětského svazu. Morálně upadal celý takzvaný socialistický blok, ale tam to bylo ukázkové. Takže, pokud někdo hledal nástroj nebo hůl proti Rusům, tak se mu Ukrajina přímo natlačila do ruky. Nic není vhodnější k vyvolání konfliktů než země zmítaná korupcí, šmelinou, násilím, chaosem a úpadkem, které se od devadesátých let systematicky prohlubovaly. O zemi se většina lidí nestarala a sloužila jen jako dojná kráva.

Západní svět se ocitl na pokraji ekonomického i sociálního kolapsu. Utopený v dluzích, neproduktivitě a nesmyslech. Jeho představitelé, zoufalci se uchýlili k zoufalému kroku, který měl tento pád zastavit. Tím krokem byla válka a vidina tlusté tepny v podobě přírodního bohatství. Zdroje ostatních států jsou už buď vydrancované, nebo nedostatečné, aby zalepily díru na Titanicu.

30 let příprav strýčka Sama a jeho západních kumpánů. Scénář je vždy stejný. Podmínkou úspěšnosti je pýcha a ta jde ruku v ruce s hloupostí. Následovalo vytváření konfliktů, podněcování k nenávisti a tím rostlo napětí, které vyvrcholilo válkou. Válka nevznikne jen tak. Musí být pro ni vytvořeny předpoklady.

Ideologie postavená na principu loupení a násilí. Strategie, která západu fungovala dost dlouho, akorát teď se džbánu utrhlo ucho a je po vodě. Naházel do studny poslední zdroje a zbraně. Pramen vyschl. Naskákaly hlavičky do bazénu bez vody. Připečenci mohou zapomenout na krájení Ukrajiny.

Výsledek? Další tragická a trpká zkušenost pro lidstvo. Kolikátá? Alespoň darebákům sklapla čelist naprázdno. Nemají peníze, nebudou zbraně a bude klid. Je načase živit se poctivou prací.

Svět si zase, alespoň na určitou dobu, vydechne.

Čti tenhle článek na blogu Koncept.


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-