USA. Nebezpečný (ne)spojenec

Jakože spojenec a přítel, který si pro jistotu u vás udělá vojenskou základnu, aby si vás pojistil. Výpalník. Zdůvodňuje to vaší ochranou. Samozřejmě. Takovou blechu v kožichu mají všichni takzvaní spojenci.

Myslím, že během 2. světové války jsme byli s USA spojenci v boji proti fašistům. Těm fašistům, kteří po válce utekli před spravedlností do USA. Když bylo jasné, že skončíme v jiném táboře zájmových skupin, tak nám pro jistotu srovnali se zemí Apolku, což byla chemická továrna strategického významu jako dnešní Slovnaft. Upálily zaživa stovky obětí v samotném závodě. Bombardování americkými vrahy, kteří se chovali jako fašisté, probíhalo i na jiných místech Slovenska.

Začínají vycházet na povrch informace, že plynovod Nordstream 2 zničily právě Spojené státy na pokyn prezidenta Bidena. Kdo jiný by to mohl být, když ne mezinárodní policista. Kdyby to byl někdo jiný, tak bychom to měli na talíři 24 hodin denně ve zprávách, protože při dnešní technice a možnostech se taková operace nedá zatajit. Déjà vu.

Na tomto levném plynu záviselo fungování nejen německé ekonomiky, ale i států na něj napojených. Jelikož levný plyn do Evropy neproudí, tak hospodářství stagnuje, ceny všeho prudce rostou a životní úroveň se propadá. Kdo má z toho prospěch? Naši kámoši v USA.

Spojitostí a souvislostí je samozřejmě mnoho. Celý kontext zde nechci přebírat, ale chtěl jsem jen vypíchnout takový podstatný moment, jako je sabotáž strategického plynového potrubí. Teroristický čin. Napadení spojenců.

Takže milé USA. Konečná, vystupovat.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-