Válka v Palestině. Konečná, vystupovat

To, že tam jednou musí vypuknout válka, věděl už ten, kdo stát Izrael zakládal.

Dovolíš někomu postavit stan ve své zahradě a on ti postupně chce vzít dům. Za dobrotu na žebrotu.

Napětí, které postupně narůstalo a s ním i vzájemná nevraživost, by se daly krájet nožem. Obě strany se na totální válku, kdo z koho, dlouhodobě připravovaly. Dva kohouti na smetišti nemají šanci.

Je to střet dvou světů, nebo dvou náboženství? Jakých náboženství? Které je blíže k Bohu? Pokud si někdo udělá z náboženství byznys, pak to tak i vypadá. Jaké zbraně tě ochrání, vyměníš-li spravedlnost a pokoru za nespravedlnost a nafoukanost.

Západní státy vyjadřují podporu. Vyzáblé a morálně zdecimované státy, jejichž náboženstvím se staly peníze a hloupost. Je to stejné, jako když vám někdo přijde vyjádřit podporu na váš pohřeb. Co jsi dělal dosud? Přihlížel si se? V době, kdy se dalo ještě něco dělat a slušně se domluvit, tak jste byli hluší a slepí. Přihlíželi jste na dennodenní bezpráví.

Zhroucení západního Babylonu je na dohled. Svět se transformuje.

Touto válkou se dovrší období staletého chaosu, který byl vzhledem k vývoji společnosti předpokládán. Jak se sebou souvisí všechny války, které se odehrály v posledním období? Souvislostí je mnoho. Ve výsledku dochází k postupnému oslabování jednoho systému, který nahrazuje nový. Dojde ke změnám ekonomickým, politickým i sociálním. Nastane i zvýšený pohyb obyvatel některých zemí. Že by i směrem na Ukrajinu? A jak s tím souvisí Náhorní Karabach? Uvidíme.

Vzejde z tohoto nové náboženství? Zmoudřelo už lidstvo a poučilo se dostatečně na základě všech těch krvavých válek a utrpení?

Selhaly tajné služby? Neselhaly. Když jsou příčiny na válku, tak válka vypukne. Možná o všem věděli, jen nepočítali s tím, že se připravuje útok takového rozsahu. Nakonec politická situace v Izraeli není ideální, tak, jako mnoho jiných záležitostí, takže vláda a ti co stojí za ní chtěli posílit svoji pozici. Různými kroky vyprovokovaly tento útok, který bude soustem, které nezhltnou. Stáhne je to pod vodu a spojencům dá poslední ránu.

Železné srdce se chtělo ochránit pod železnou kopulí. Lidé, kteří utíkali před utrpením druhé světové války, zůstali vůči utrpení chladní? Nevzbudila ve vás soucit matka oplakávající zabité nezletilé dítě? Vyhnali jste lidi z jejich území a ohradili ostnatým plotem jako psy?

Podělili jste se bratrsky jako děti jednoho Boha? Uvidíme.

Bůh je na straně spravedlivějších.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-