Vážený pane kancléři Scholzi

Jelikož jsme aktuálně bez svéprávné vlády a ústavních činitelů, tak jsem se rozhodl Vám napsat tento dopis za Slovensko.
 
V roce 1939 obsadili a okupovali Slovensko fašistická vojska imperialistického Německa. Jako každá válka, i tato přinesla slovenskému obyvatelstvu množství utrpení, škod, bylo napácháno množství zvěrstev a mnoho lidí zahynulo. Odpustit můžeme, ale zapomenout nesmíme. Chceme však s Německem udržovat přátelské vztahy.
 
V roce 2022 nás obsadila vojska imperialistického západu a opět proti vůli drtivé většiny obyvatelstva. Nějaký souhlas kolaborantů, tak jako v roce 1939, není důležitý. Je to proti vůli lidu, násilně, totalitně, fašisticky.
 
Nechceme zde vojska. Nechceme vést proti nikomu válku. Nechceme zde rezavé tanky. Nechceme se stát opět obětí imperialistických fanatiků.
 
Chceme mír.
 
Vaše předchůdkyně paní Merkelová prohlásila, že nikdo neměl v plánu trvat na plnění a plnit Minské mírové úmluvy. I kdyby to neřekla, tak nám to bylo a je všem jasné. Místo plnění dohod probíhala příprava na válku. Na třetí válku během 100 let? Nepoučili jsme se? Množství Němců si válku nepřeje. Nepřeje si ji celá civilizovaná Evropa.
 
Pomozte prosím ukončit tuto falešnou frašku. Pomozte sejmout ze Slovenska břemeno okupace. Ukažme světu, že krvavá historie se nemusí opakovat a že lidstvo se stalo civilizovaným.
S pozdravem,
Dušan Víglaský
 

Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-