Vědomý život a maratónský běh

Na základě posledních článků vznikla dost živá diskuse. To, že začala je dobré a podstatné. Člověk přišel na zem, aby prožil smysluplný život. Čím nabude vyšší vědomí, tím bude ten život smysluplnější. Stav, v němž se nachází dnešní svět, odráží právě stav vědomí. Zdravotní stav lidí, mezilidské vztahy, mezinárodní vztahy, životní úroveň. Životní prostředí, příroda, lesy, půda, zvířata, moře, řeky, pitná voda. Každý člověk ho vnímá po svém.
 
Na konci roku 2019 jsme se nacházeli v určitém stavu. To co následovalo, tomu stavu přímo odpovídá. Schopnost analyzovat situaci umí každý jen podle úrovně svého vědomí. Korona, vše co se kolem ní odehrávalo a jak probíhal život během následujících dvou let, o tom hodně napovídá. To že lidé byli různě nemocní tady neřeším. To je jiná kapitola. Úroveň strachu byla přímo úměrná vědomí jednotlivce a společnosti. Je jedno, zda je to strach o přežití nebo zabezpečení a s tím spojené myšlení a jednání. Barometr strachu má každý v sobě bez ohledu na to, jak vystupuje navenek. Je to každého tajemství. Nikdo nemohl zapomenout, jak se země proměnila v město duchů. Vypnutý obraz i zvuk, svět se schoval pod peřinu.
 
Totéž se týká názorů na procesy probíhající souběžně. Vztahy společenské i mezinárodní, válka, ekonomika, hospodářství, ale také život v jedné domácnosti.
 
Zaběhnout maraton do 4 hodin není legrace, ale možné to je. Chce to přípravu, pevnou vůli, hlavu a srdce. Stovky hodin tréninku, životosprávu, disciplínu, znalosti o přípravě, výživě, fyziologii, výbavě. Výsledek se dostaví.
 
Můžete i neudělat nic, ale po pár metrech běhu zjistíte, že hlava a tělo nepustí. Nehnete se. Nepomůže vám o maratonu mudrovat, nebo být v klubu teoretických maratónců. Pokud neabsolvujete komplexní přípravu, tak nevíte o maratonu nic.
 
S takovou neznalostí však lidé mnohdy diskutují o životně důležitých tématech, o kterých bohužel mají informace, znalosti, přehled, nadhled a zkušenosti, jako o životě na jiných galaxiích. Diskutují o něčem, co je jejich vědomí vzdáleno 42 světelných let.
 
Nyní, jako vyspělá společnost se zkusme sjednotit v tom, že nechceme učinit svět jadernou apokalypsou na milion let nepoužitelný.
 
Život není hra s plastovými kostkami. Přijde první bouře a domek z kostek se rozpadne.
 

Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-