Velká francouzská revoluce. Úpadek a chaos

Liberté neboli svoboda, bez dodržování vyšších zákonů a odpovědnosti, je chaos.
 
Král býval Bohem vybraný vůdce, který odpovídal úrovni obyvatelstva a úkolům spojených s vedením země. Takže podle vývoje lidí a situace v zemi, byl předurčen další následovník. Jistě. Mnozí byli podivíni, ale jaký lid, takový pán.
 
Králové a království se měnily podle potřeb společnosti a vzpomínat na něco, co bylo před 150 lety je totéž, jako nostalgie za Starou Egyptskou říší.
 
Před vypuknutím Velké francouzské revoluce probíhal po staletí prohlubující se úpadek. Boj králů, šlechty a církve o moc. Podstatnější než Bůh a implementování jeho řádu, byl boj o majetky a moc. Vedli zhýralý a marnotratný život. To mělo za následek nevěnování se rozvoji společnosti a její degradaci. Nenaplnili své poslání, zanedbali povinnosti a jejich pád byl neodvratný.
 
Lidé neviděli svůj ubohý stav v zrcadle úpadku šlechty a řešení hledali v krvavém povstání. Divoký dav převzal moc a dodnes se neumí z toho vzpamatovat. Násilný způsob není nikdy dobrý, ale v určitém momentě se mu nedá vyhnout. Ani to neznamená, že nově vzniklá společnost a její vedení bude poučeno a půjde tím správným směrem. To, co tady teď máme, je ovoce tohoto experimentu, který nemůže fungovat. Lidé splétají zákony, opírají se o pokřivené paragrafy a klamou se, že se jimi řídí. Klamat se můžeme kolik chceme, nic nám to není platné. Kdo chce, tak vidí, jaká je realita. Pokud nechceme nadále tápat ve tmách, tak máme jedinou možnost.
 
Návrat ke Božímu řádu.
 

Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-