Vznik Samostatných Států Amerických

Během krátké, novodobé historie severní Ameriky, její území zaplavila vlna přistěhovalců, kteří emigrovali, uprchli ze svých rodišť z důvodů ekonomických, kriminální minulosti a jiných. Uprchlíci, vyděděnci, kriminálníci, vrazi, zloději, prostitutky a zkrachovanci, kteří nebyli schopni ochránit svou vlast, rodinu, čest, uživit se, zde našli své nové útočiště. Zda lepší? Mysleli si, že ano, protože u nich převládalo ekonomické hledisko. Ne národ, ale skupina lidí, jejichž identitu a ideologii suplovala moc a peníze. Vznikli umělé státy, jako správní celky, ve kterých se během let existence profilovalo obyvatelstvo, které si bylo naturelem nejbližší a které si postupně budovalo svou kulturu a identitu. V podstatě si skupina bezdomovců uloupila a rozdělila step, vyčistila od původního obyvatelstva a zde se učila spolu žít.

Určitá masa lidí, která v neposlední řadě disponovala bojovností a odvahou bez minulosti, která byla i lehce manipulovatelná začala tvořit nějaký pseudostát. Respektive spojené pseudo nápravně výchovné státy. Zajímavý nástroj pro řízení procesů na planetě Zem. Projekt nebo objekt, pro někoho výhodný a vhodný k investici. Anarchie, svévole, rebelie zabalená do pozlátka svobody chráněná justicí složenou z týchž kvalit. Jim podobné satelity jsou Austrálie a Nový Zéland.

V další etapě vývoje lidstva jim budou odňaty nadnárodní silové a finanční nástroje moci a tím pomine umělé pojivo mezi jednotlivými státy, které se osamostatní a začnou pracovat na sebe a jejich životní a kulturní úroveň bude závislá jen na jejich snažení. Ze spojených se stanou samostatné státy. To neznamená, že i nespolupracující. Jejich působení bude obdobné jako jakéhokoli jiného státu, jako je například Francie, Brazílie, Portugalsko nebo Madagaskar. Rychlost a kvalita integrace do světového společenství závisí jen na nich samotných.

Vítej Nová Ameriko v Novém Světě.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-