Západní svět žije na dluh. Krach je neodvratný

To nejde donekonečna. V jednom momentě vám nikdo nepůjčí a co potom? Evropa i USA si zvyknou dotlačit peníze bez hodnotového krytí, čímž samozřejmě ztrácejí na hodnotě. Dosud to ostatní svět kompenzoval tím, že za tyto papírky dodával reálné hodnoty v podobě produktů a surovin, čímž na to samozřejmě doplácel poklesem životní úrovně.

Mineme víc, než vyděláme. Vládám, ale ani lidem to nepřijde nijak zvláštní. Žijeme na prohlubující se dluh, který nabírá ozrutných rozměrů. Utrácíme na zbytečnosti, nesmysly a nehospodárně s tím, že to někdo za nás vyřeší. Kdo a proč by měl? Za to, co by mohlo stát milion, zaplatíme deset. Neodbornost, lajdáckost a nepoctivost. Potom nemáme na mosty, silnice, nemocnice nebo školy. Minimum investic, které by se časem zúročovaly.

V okamžiku, kdy vám už nikdo nepůjčí, neboť ví, že mu to nevrátíte ani za deset životů, nebo nic neprodá za vaše zdevalvované peníze, nastává kolaps. Jsme v pasti. Věřitel si s námi pak může dělat, co chce. Jsme v jeho područí. Může si člověk půjčit na dům a nesplácet? Nemůže, neboť o něj přijde, nebo musí přistoupit na nějaké podmínky, které jsou pro něj nevýhodné. Stane se závislým. Životní úroveň prudce klesá, a zároveň přicházíte o samostatnost, svobodu, ale také stát.

Jedině, že byste někomu namířili hlaveň na hlavu a oloupili ho. O to se aktuálně hraje na Ukrajině. Hop nebo trop. Tento bezútěšný stav se rozhodli řešit válkou, starým zažitým způsobem, ale tentokrát šlápli na hrábě a rána do čela bude fatální. Prohnilý a neschopný západ toho už není schopen. Zaostává technologicky, produktivitou, morálně a také duchovně. Vědí, že dohoda o míru je pro ně konec, a proto vedou tuto totální válku, která znamená sebedestrukci a...

Pád západní říše.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-