Zastavme spirálu násilí. Nejen v Palestině

Pravidelně a koordinovaně jsou přinášeny zprávy, které svým obsahem zvyšují napětí v táboře Palestinců i na straně Izraelců. Jsou to zprávy o násilí, obětech a bezpráví páchaném jednotlivými stranami. Pod touto taktovkou jsou koordinovány i útoky a provokace. Podávané informace ne vždy korespondují se skutečností a mají mnohdy dezinformační a manipulativní charakter. Je to standardní zpravodajská hra s cílem dosáhnout požadovaného výsledku.

V tomto případě se jedná o záměr vytvořit válečný konflikt, který by zachvátil co nejvíce států. V extrémním případě můžeme mluvit o 3. světové válce.

Snaží se vybičovat emoce lidí tak, aby narůstala nevraživost mezi dvěma tábory, až vyletí jiskra, a oheň války je na střeše. Toto je podstata mechanismu vzniku konfliktů a válek. Nikdo jiný, jen lidé dají souhlas k vraždění jich samotných.

Ti, kdo války plánují a mají z nich prospěch, si nedovolí zahájit válku bez souhlasu lidí. Toto je třeba si uvědomit. Nakonec, kdo by v nich bojoval? Hitler se mohl postavit na náměstí na bedýnku od banánů a vykřikovat, jak chtěl jako pavián, kdyby lidé nehltali všechno, co nakecal. Oni ho za to milovali, neboť říkal to, co chtěli slyšet. Tím nechci říct, že to chtěli všichni. A ani to, že Hitler nějakou válku plánoval. On byl jen figurka, a ti co to plánovali tehdy, plánují i ​​dnes.

Kdyby lidé všech národů chtěli kolem roku 1936 mír, tak by žádná II světová válka nebyla. Rozumíte? NEBYLA!!!

Tak co chceme teď? Válku nebo mír? Jak se díváte na jednotlivé strany? Máte je za bližní, nebo za šváby?

Pokud jsme normální lidé, tak žádné dvě strany nevidíme, ale vidíme jen jedno lidstvo. Náboženství nemají lidi rozdělovat, ale spojovat. Všichni uctíváte stejného Boha. A když neuctíváte...

Ctěte alespoň člověka neboli sebe.

Lidstvo se nesmí dát vyprovokovat k nenávisti a násilí. Násilí plodí násilí. To je stará pravda. Poplácají jednoho po rameni, ty máš pravdu, musíš se bránit, protože jsi ukřivděný a bylo ti ublíženo. A potom poplácají toho druhého a řeknou mu totéž. Přijde další „dobrák“ a nabídne jim vojenskou a finanční pomoc. Jak to skončí, když nedostanou rozum? Masakrem. Ten, co jim radil, podněcoval a investoval, má jackpot. Příkladů z historie zde máme plné encyklopedie utrpení. Pokud si dva národy nedají říct, tak si dají po tlamě. Když všechny národy, tak je z toho světová válka.

Němci mohli přijít k rozumu před válkou ale i během ní. Mohli couvnout. Ale pokud se dala mašinérie do pohybu, tak se těžko řadí zpátečka. Kdy pochopili? Pochopili vůbec alespoň nad troskami Berlína? A co Ukrajina? O čem vypovídá přístup k tomuto konfliktu?

Ve světě se střídá jedna válka za druhou. Kdy si řekneme dost? Nebo si říkáme, že tahle je poslední a naše vítězná? Ano, takových vítězů jsou plné hřbitovy.

Tak co lidé? Už bylo dost krve, nebo ještě ne?

Uvidíme, co zařve koloseum.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-