Zvítězil ten, co pochopil

Pochopil jen ten, co chtěl a měl čím.

Mnozí lidé jsou frustrovaní. Myslí si, že nejsou dostatečně úspěšní, nedaří se jim v práci ani v osobním životě. Neumí se najít. Mají pocit, že selhávají v očích jiných lidí. Touží po obdivu, ocenění a uznání.

Dostavuje se hněv a deprese. Na vině je systém, vláda, prezident nebo tchyně.

Místo toho, aby se zmobilizovali, hledali řešení, našli v sobě skrytý potenciál, tak se snaží příčiny jejich neúspěchu svalit na někoho. Kohokoli.

Lidé hledají zjednodušená řešení. Zkratky k úspěchu. Jenže žádná zkratka neexistuje. Musíte zamakat a odmakat si to. Žádný prezident vám vaše problémy nevyřeší, ani nebude zdrojem vašeho úspěchu nebo neúspěchu. Ani Biden, ani Putin a ani Pellegrini.

I kdyby byl prezidentem zvolen svatý Petr, tak vás nespasí. Spasit se musíte sami. Každý z nás je sám sobě spasitel. Máma vám pomohla naučit se chodit, ale teď už za vás chodit nemůže. Třeba se poctivě učit a snažit se být v něčem konkrétním užitečný. Někdo umí zpívat, jiný hrát fotbal, bankařit, farmařit, péct chléb, stavět domy, učit, léčit nebo vynalézat. Každý umí najít uplatnění, užitečnost a štěstí v něčem jiném. Štěstí nenajdete ve vládě nebo magistrátu na oddělení zbytečných záležitostí.

Lidé ztrácejí půdu pod nohama, ztrácejí kontakt s realitou. Na co čekáte? Že vás někdo zaměstná na úřadě, v korporátě nebo neziskovce, a že vám budou bez použití mozkových závitů padat pečené holuby do úst? Jen tak, že budete papouškovat a omílat něco, co od vás váš chlebodárce bude požadovat bez použití vlastní hlavy? Dá vám jen almužnu, a vy z toho postupně ohlupnete.

Podívejte se na to, jak dopadla společnost. Lidé byli schopni dva roky terorizovat vlastní děti, nechali je nosit nesmyslná rouška, poškozovat jim zdraví a omezovat jejich dětství, svobodu a rozvoj.

Až takhle zblbla společnost? Totální ztráta životaschopnosti a duchapřítomnosti. Mnozí se vzpamatovali. Říká se tomu také léčba šokem. Pandemie a vláda Matoviče byla tedy řádný šok. To by přebralo z hrobu i faraona. Mnoha ale zjevně ne.

Mnozí půjdou takto zaslepeně dál, budou zuřit, budou frustrovaní. Dokud se sami nesemelou.

Jde o to, aby se většina společnosti vzpamatovala a tomuto tlaku odolala. Jen potom se bude mít lépe a přežije.

Poražte svou rezignovanost a zvítězte.

Čti tenhle článek na blogu Koncept


Návrat na všechny články



Značka
Věková skupina
-
Cena od-do
-